Bosch stroomverdeler in een Austin?

Bosch stroomverdeler in een Austin?

De Austin onsteking (Lucas) is van zeer goede kwaliteit, maar de onderdelen zijn inmiddels al zo’n tachtig jaar oud en soms is de verdeler zodanig versleten of mishandeld dat vervanging nodig is. Als het dan niet mogelijk is om een goed vervangend exemplaar te vinden, dan wordt er wel eens gekozen voor een Bosch stroomverdeler, bijvoorbeeld van een Ford. Dit is een populaire upgrade voor Sevens, maar deze conversies zijn ook verkrijgbaar voor de Austin Ten. Voor deze conversie wordt het Austin-tandwiel op de Bosch verdeler gemonteerd. Op deze manier is het mogelijk een volledig electronisch systeem of een eerdere versie met contactpuntjes te monteren. Voor de afstelling van het systeem met contactpuntjes wordt dan een contactpuntopening van 0.40mm aangeraden. Wat groter dus dan bij de oorspronkelijke Lucas-ontsteking. Het is ook weer mogelijk om in de eerdere versie een eenvoudige electronische unit te monteren om de puntjes te vervangen(Bijvoorbeeld van Powerspark).

De conversie voor de Austin Ten is verkrijgbaar via: bij: austinrepro.com (William Mckenzie)

Lees ook: Bosch stroomverdeler in een Austin Seven

Reacties zijn gesloten.