Al het nieuws

Austin Ten modellen door de jaren heen: 1932 tot 1947.

Austin Ten modellen door de jaren heen: 1932 tot 1947.

Vrijwel alle autofabrikanten produceerden In de jaren dertig een auto in het formaat van de “Ten”. Het was het meest populaire type. De Austin Ten of 10/4, werd in april 1932 als geheel nieuw model geïntroduceerd en verdrong al snel de Seven als de best verkochte Austin. De Austin Ten Saloon was in feite een kleine “grote” vierdeurs auto, met comfortabele ruimte voor 4 passagiers, onderling verbonden vierwielremmen en een stevige, monobloc 1125cc 4-cilinder zijklep- motor. De Ten was een typische Austin: robuust, betrouwbaar en goedkoop in gebruik, elegant maar niet opzichtig.

Lees hier meer

Beeldverslag september 2023

Beeldverslag september 2023

In het nieuwste Austin Club Holland beeldverslag opnamen van het clubweekend in Joure en het repareren van een Austin Ten motor met dit keer het vervangen van de nokkenas.

Beeldverslag clubweekend joure
Een leuk artikel uit 1979 over het ontstaan van de club.

Een leuk artikel uit 1979 over het ontstaan van de club.

In 1979 stond dit artikel in het blad ” Automobiel” over de “Austin Ten drivers’ club Netherlands region”. Dit was de directe voorloper van de “Austin Club Holland”. In het artikel staan korte interviews met leden van het eerste uur, toenmalige bestuursleden en foto’s van evenementen uit 1979 . Klik op de foto om het artikel te lezen.