Archief van
Categorie: Modellen

Austin Ten GSI 1947

Austin Ten GSI 1947

Dit ziet eruit als een mooie “barnfind”, gevonden door een van onze nieuwe leden. Het is een exemplaar van de Austin Ten GSI uit het allerlaatste bouwjaar van de Austin Ten. Deze foto’s laten mooi de bijzondere vormgeving zien, getekend door Dick Burzi in opdracht van Leonard Lord, die inmiddels de leiding had over Austin. Burzi had ook de eerdere Ten vormgegeven, maar Herbert Austin hield van een meer traditioneel onwerp. Na het overlijden van Herbert Austin, kreeg Burzi de opdracht auto’ s met een meer Amerikaanse stijl te ontwerpen.

Hier meer over Dick Burzi

Austin Ten Colwyn Cabriolet 1935

Austin Ten Colwyn Cabriolet 1935

Dit is de Austin Ten (GCB) Colwyn Cabriolet gelanceerd in augustus 1934, de voorganger van de Conway. Dit exemplaar is gebouwd in 1935. Dit model is gebaseerd op de “Lichfield” saloon. Het is een comfortabele tweedeurs cabriolet, waarbij de volledige deuren blijven staan, terwijl het dak boven de inzittenden naar achteren wordt gerold. De achterkant is helemaal open als de kap geheel naar beneden is.

Austin Ten modellen door de jaren heen: 1932 tot 1947.

Austin Ten modellen door de jaren heen: 1932 tot 1947.

Vrijwel alle autofabrikanten produceerden In de jaren dertig een auto in het formaat van de “Ten”. Het was het meest populaire type. De Austin Ten of 10/4, werd in april 1932 als geheel nieuw model geïntroduceerd en verdrong al snel de Seven als de best verkochte Austin. De Austin Ten Saloon was in feite een kleine “grote” vierdeurs auto, met comfortabele ruimte voor 4 passagiers, onderling verbonden vierwielremmen en een stevige, monobloc 1125cc 4-cilinder zijklep- motor. De Ten was een typische Austin: robuust, betrouwbaar en goedkoop in gebruik, elegant maar niet opzichtig.

Lees hier meer

Austin Ten Conway Cabriolet 1936-1938

Austin Ten Conway Cabriolet 1936-1938

Dit is de Austin Ten (GCE) Conway Cabriolet, de opvolger van de Colwyn. Dit exemplaar is gebouwd in 1937 en kwam in 1977 naar Nederland. Hij is sinds 1997 bij de huidige eigenaar. Dit model is gebaseerd op de ” New Programme” Cambridge die in 1936 werd gelanceerd en hij is voorzien van het Girling remsysteem. Het is een vierdeurs cabriolet. Het dubbele linnen dak rolt helemaal naar achteren en vouwt vervolgens met de achterruit naar beneden. Hierdoor gaat het dak vlot en makkelijk open.